BEELDENDE COACHING

Wil jij iets, en lukt het maar niet? Of heb je wel dromen, maar geen idee hoe je die kunt realiseren? Je bent niet de enige.
Allemaal krijgen we wel eens het gevoel dat ons doel geen stap dichterbij komt of gaan we steeds ‘de fout weer in’.
Als Coach Beeldend begeleid ik je middels beeldend werken om stapsgewijs  je doelen te realiseren. Lees hieronder wat beeldend coachen je oplevert en hoe het werkt.
Voor pubers, adolescenten en volwassenen.

TEKENEN MAAKT ONBEWUSTE INFORMATIE ZICHTBAAR

Allemaal hebben we onze eigen psychologische blinde vlek , een gebied waar we ons eigen doen en laten niet kunnen zien. Als je gaat tekenen en je doel in beeld brengt, komt er altijd zowel bewuste, als ook onbewuste informatie op papier.
In een coachinggesprek over deze tekening komen al die aspecten rond het doel aan de orde. Je wordt je meer bewust van wat er speelt.

Zo begrijp je bijvoorbeeld ineens hoe het komt dat je altijd ergens ‘blijft hangen’ op weg naar je doel.
Of je ziet ineens hoe je dat doet: gauw afgeleid zijn, of afhaken als het moeilijk wordt.
Als je het (in)ziet kan je er pas wat aan veranderen!

Het mooie van je tekentaal is, dat je niet alleen ziet wat er nog ontbreekt of je tegenhoudt, maar dat je ook duidelijk je sterke punten zichtbaar maakt! Maak altijd gebruik van je sterke punten, want daar zit je zelfhelend vermogen. Met je zelfhelend vermogen ruim je je ‘zwakke’ stukken op, of je maakt ze bruikbaar voor je doel.

Een voorbeeld:
Iemand heeft als doel om vrij de eigen mening te uiten. In de tekening hierboven zie je veel energie in en om het hoofd getekend. Er is een obstructie in blauw te zien in het keelgebied, die het vrije uiten verhindert.
Krachtig in de tekening is een stevige bodem onder de voeten en de kleur groen in en om benen, buik en schouders. Die kleuren geven de tekenaar rust en wandelen in de natuur blijkt helpend te zijn om het lichaam te ontspannen en zo het hoofd leeg te maken en de druk bij de keel te verminderen. Elke dag een wandeling in de natuur zou ‘huiswerk’ kunnen zijn.


Hieronder vind je over een aantal aspecten van het Beeldend Coachen meer informatie:
Onderstaand gedeelte van de website wordt momenteel bewerkt, excuses voor het ongemak.
Bel me voor meer informatie: 06 272 68 271

wat levert coaching je op?

Je bent je bewust dat je ‘iets’ nodig hebt en je formuleert het als een doel, met mijn hulp, concreet en positief.

Het doel raakt de kern van wat je echt wilt, daar besteden we veel aandacht aan. De fase van bewustwording en formuleren van het doel is vaak al het halve werk, er ontstaat dan al richting en nieuwe energie.

Middels tekenopdrachten maak je zichtbaar en vertaalbaar welke obstakels je belemmeren, vaak spelen hier onbewuste overtuigingen een rol. Tegelijk maak je zichtbaar hoe je zelf de hindernissen weg kan nemen! Dat is je ‘zelfgenezend vermogen’.

Nu is het nog een kwestie van oefenen. Oefenen met (aspecten van) het doel hoort in het coachingtraject.

Zodra je je doel bereikt ben je je bewust en kan je het hanteren. Je neemt er verantwoordelijkheid voor in je leven. Je voelt je blijer, vrijer en energieker. Op naar het volgende doel!